Ultrazvočno čiščenje kovin

SERIJA ZA AVTO INDUSTRIJO

Najboljša učinkovitost na trgu, z najnižjo porabo energije! Ekskluzivna in patentirana vodilna tehnologija na svetu.

Ta linija strojev Ultratecno je ustvarjena z mislijo na vzdrževanje motorjev v avtomobilski industriji. Daje odlične čistilne rezultate pri več tipih materialov, predvsem na kompleksnih delih, kjer ultrazvok doseže optimalne rezultate zaradi svoje sposobnosti globoke penetracije.

Ta linija uporablja tehnologijo 28 kHz, ker omogoča najboljše čistilne rezultate za to dejavnost. Višji nivoji frekvenc (60-90 kHz) so manj agresivni in se uporabljajo za druge aplikacije  in bolj občutljive materiale (optične leče in elektronika). 

Z uporabo te linije strojev lahko prihranite letno do 1.800€ pri energiji. Vsa oprema je popolnova termično izolirana (70mm) in vključuje avtomatsko nočno EKO funkcijo, programibilni timer in pregled nad porabo stroškov/energije. .

UltraTecno  linija za avtomobilsko industrijo ponuja najboljši nivo učinkovitosti, zahvaljujoč unikatnim rešitvam:

UltraTecno oddajniki
visoke moči

Stroji UltraTecno  so skonstruirani iz unikatnih ultrazvočnih panelov. Te imajo 25% večjo debelino. To posledično odstrani tveganje erozije "vroče točke" in stresnih razpok na površini materiala. Poleg tega je rezultat enakomernejše čiščenje.

Oddajniki so narejeni iz konstrukcije fosfor-bronze/srebra, in s tem minimizirajo nabiranje toplote. S tem je podaljšana življenjska doba oddajnika in piezoelektričnih kristalov ter dobljen najboljši nivo učinkovitosti na trgu.

Sistem ločevanja olja LFS 

Po tem, ko sta olje in maščoba odstranjena s kosov, ju je potrebno ločiti od delovnega rezervoarja. Patentirana tehnologija Laminar Flow System odstrani plavajočo maščobo v pomožni rezervoar, kjer se lahko brez težav odstrani. S tem omogoči, da obdelovanci pri dviganju iz kopeli ostanejo čisti.


Termična izolacija trojne velikosti

Stroji so popolnoma termično izolirani z materialom do debeline 70mm. Prav tako je izoliran pokrov, pri katerem je zapiranje narejeno z neoprenskim sklopom, s čemer se izognemo uhajanju pare. Tako termično izoliran sistem zmanjša izgube toplote za 72%.

Konstrukcija iz nerjavnega jekla

Za izdelavo se uporablja nerjavno jeklo razreda 316, s tem da ze za oddajnike uprabi 25%večja debelina. S tem se doseže daljši življanjski cikel, izogne eroziji "vroče točke" in doseže večjo enakomernost rezultatov.

4.7” zaslon na dotik

Omogoča kontrolo nad strojem. Vključuje avtomatsko delovanje s 3 prednastavljenimi cikli. Med delovanjem cikla nadzor operaterja ni potreben. Na njem lahko uporabnik nastavlja vse potrebne parametre za optimalno delovanje. Vključuje pomočnika za preventivna vzdrževanja, kalkulator za kemikalije in timer za odložen vklop.

UltraTecno zelen znak

Inovacije UltraTecno povečujejo učinkovitost uorabe energije. Vsi stroji so opremljeni z notranjo nastavitvijo, ki omogoča najbolj ekonomično porabo energije. Posebne funkcije so nočni EKO način, timer za odložen vklop ter nadzor nad energiho/stroški.

Sinhronizirani generatorji

Stroji uporabljajo tehnologijo sinhroniziranega delovanja vseh ultrazvočnih oddajnikov. S tem se izognejo absorbcijskem fenomenu in povečujejo efekt kavitacije. Elektronski generatorji vključujejo 8 načinov prekvenc, namenjenih izboljšanju učinkovitosti oddajnikov in dodatno Stop&Go funkcijo.

Filter za zvočno redukcijo (ARF)

28kHZ je najučinkovitejša frekvenca za čiščenje, vendar tudi najbolj glasna. Zato so inženirji podjetja Ultratecno razvili patentirano ARF tehnologijo, ki uporablja akustične filtre in X-tra izolacijo, da zadržijo zvok pod  78dB(A). Tako lahko uživate v uporabi 28kHz tehnologije in pri tem ohranite tiho delavnico.

Dvižna platforma

Standardne linije strojev dosežejo težo obdelovancev do 1,5 tone. Za ta namen imajo pnevmatične/hidravlične ploščadi. Ostale kapacitete so na voljo glede na aplikacijo.
S uporabo ploščadi se kosi med pralnim ciklom premikajo, kar znatno izboljša čistilni rezultat in zmanjša čas cikla.

Stop & Go

Ta funkcija omogoča lažje čiščenje določenih tipov umazanije - karbonirana umazanija ali mast, ki imajo večji potencial adhezije.